Coke en gebakjes

Er is in de loop der jaren al heel wat moois voortgekomen uit het Telefilm-project. Dat werd in 1999 opgezet om de Nederlandse film een steuntje in de rug te geven.

Dankzij de Telefilm werden mooie films gemaakt als Suzy Q, Loverboy, Cloaca, Het Schnitzelparadijs en TBS. Inmiddels gaat het gelukkig veel beter met het Nederlands product. maar gaan de Telefilms toch door. En ook dit jaar zitten er weer een paar hele goeie bij. Zoals het hartstikke leuke Taartman.

Deurwaarder
Jaap Spijkers speelt de klassieke loser Ben van Bommel. Ben is banketbakker en leeft voor zijn werk. Zijn nogal veeleisende vrouw Tine (Betty Schuurman) leeft vooral om geld uit te geven. Dat merkt Ben wanneer de deurwaarder op de stoep staat met het bericht dat hij zijn zaak kwijt zal raken wanneer er niet snel 20.000 euro op tafel komt. Gelukkig weet zwager Sjoerd (Marcel Musters) raad.

Coke
Ben hoeft alleen maar een tas met coke bij iemand af te leveren en dan komt alles goed. Of toch niet? Ben krijgt in ieder geval te maken met een ijverige politieagente (Tjitske Reidenga), een Brabantse gangster (René van 't Hof) en een vrouwenverslindende collega-banketbakker (Rik Launspach).

Reageren