Cold case: Daar zit muziek in

Elke aflevering van Cold case is tot in de puntjes geproduceerd. Wanneer er een verjaarde zaak uit het stof wordt getrokken, kun je er vergif op innemen dat de kleding, haar en make-up in de flashbacks kloppen. Maar oude tijden herleven bij de kijker pas écht door de muziek.

"De liedjes zijn zo belangrijk voor de flashbacks, omdat ze het gevoel van die tijd echt oproepen. We krijgen vaak van kijkers te horen dat een nummer in een scène ze daadwerkelijk terugbracht naar zijn of haar schooltijd", zegt Jenee DeAngelis, de producer die zich op de muziek toelegt.

Hoe ouder des te moeilijker
"De schrijvers hebben tijdens hun werk vaak al een bepaald liedje in hun hoofd. Daarna gaan de producers als een gek muziek zoeken. Wie heeft de rechten? Wie moeten we benaderen? Je begrijpt: hoe ouder een nummer is, hoe moeilijker het is om dat te achterhalen."

Makkelijker
"Nu Cold case wat langer loopt, is het wel een stuk makkelijker om toestemming te krijgen. We hebben een goede reputatie opgebouwd, omdat we de muziek mooi gebruiken en omdat mensen de serie waarderen."

Bitterzoet
Hoe fijn de muziek in Cold case ook is, er kleeft één groot nadeel aan. De muziekrechten gelden alleen voor tv, waardoor de serie nog niet op dvd kan verschijnen. En misschien nooit. Dat maakt de serie bitterzoet.

Reageren