College Tour met Frank de Boer

1 september 2013 13:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond start weer een nieuw seizoen College Tour met Twan Huys. Aan Ajax-coach en oud-stervoetballer Frank de Boer de eer om deze af te trappen.

Frank de Boer (43) speelde maar liefst 112 interlands voor het ­Nederlands elftal, waarvan hij 71 keer de aanvoerdersband droeg.

Frank de Boers loopbaan

In zijn loopbaan won hij zo’n beetje elke titel die er in het profvoetbal te winnen valt. Met Ajax werd hij vijf keer Nederlands kampioen, met FC Barcelona eenmaal Spaans kampioen en verder sleepte hij de UEFA Cup, de Champions League, de Europese Supercup én de Wereldbeker in de wacht.

Ajax

Zelf scoorde hij in totaal 78 officiële doelpunten. En als coach doet De Boer die successen nog eens dunnetjes over. In 2010 wist hij het matig spelende Ajax in een paar weken tijd om te toveren in een sterrenteam, dat drie keer op rij landskampioen werd.

College Tour

Vanavond krijgen studenten de kans om de toptrainer het hemd van het lijf te vragen onder leiding van Twan Huys. Volgende week is dj Armin van Buuren aan de beurt. De zes overige gasten zijn gisteravond bekend gemaakt in De Wereld Draait Door.

Meer over