Comedy Central maakt eigen The Daily Show

Comedy Central gaat in 2011 al vanaf 15.00 uur 's middags uitzenden en gaat flink wat nieuwe programma's op de buis brengen om de zendtijd te vullen. Zoals: een Nederlandse versie van The Daily Show. Cabaretier Jan Jaap van der Wal gaat het programma vanaf februari 2011 presenteren, zo maakte de zender dinsdag bekend.

Comedy Central zendt nu nog vanaf 20.00 uur 's avonds uit. Die tijd wordt flink vervroegd, naar 15.00 uur. Dat betekent dat er per dag vijf uur tv extra gevuld moet worden.

Naast Jan Jaap van de Wal krijgt dus ook Freek de Jonge in 2011 bij Comedy Central een plek op de buis, en ook hij krijgt een nieuw programma: Op Een Voetstuk, waarin bekende Nederlandse comedians een ode brengen aan Freek.

Naast eigen producties is er ook meer ruimte voor flink wat nieuwe series. Zo zullen in 2011 onder meer Mr. Sunshine (met Matthew Perry - Chandler uit Friends), Community (met Chevy Chase) en The Middle (met Patricia Heaton uit Everybody loves Raymond) te zien zijn.

The Daily Show
De satirische nieuwsshow The Daily Show With Jon Stewart scoort in Amerika hoge ogen. De talkshow brengt ‘scoops’ waar serieuze nieuwsmedia niet aan denken, en de Nederlandse versie beoogt in februari precies dat te maken: zelfde idee, zelfde insteek, maar met Nederlands nieuws en Nederlandse crew, live vanuit de Comedy Central Studio in Amsterdam.

Van der Wal zelf heeft er zin in: “Dagelijkse satire is een van de moeilijkste en meest uitdagende dingen die er zijn, maar het begint zo langzamerhand wel urgent te raken. Dus laten we ervoor gaan.”

Op Een Voetstuk
In het programma Op Een Voetstuk wordt een ode gebracht aan het fenomeen Freek de Jonge. Bekende Nederlandse comedians zullen aan de hand van fragmenten uitleggen wat ze zo leuk of goed vinden aan het werk van Freek de Jonge.

De reeks zal uit acht afleveringen bestaan, waarin het beste van 40 jaar Freek de Jonge centraal staat.

Matthew Perry
Naast locale programmering brengt Comedy Central ook veel nieuwe internationale shows. Zo is Friends-acteur Matthew Perry te zien in de door hem zelf bedachte serie Mr.Sunshine. In die serie speelt Perry een veertiger met bindingsangst in het decor van een bekende sportarena in San Diego.

The Middle
In de vooravond komt de nieuwe serie The Middle met Patrica Heaton (Everybody loves Raymond) te staan, een comedy over een familie waar middelmatigheid de boventoon voert.

Verder...
Ook nieuw zijn Community met Emmy-winnaar Chevy Chase en stand-up show Live at Gotham. Daarnaast zijn er volgend jaar nieuwe seizoenen van bestaande hitseries als Chuck, Californication, Call me Fitz, Hung, Eastbound & Down, Bored to Death en South Park.

Reageren