Comedy zonder humor

Als ik zaterdagavond ergens voor thuis blijf, dan is het Kinderen geen bezwaar. De humor in deze komedie is zó subtiel dat je nooit bang hoeft te zijn voor kramp in je kaken. Kinderen geen bezwaar - 'KGB' voor intimi - is namelijk net zo geinig als een kruisverhoor van de gelijknamige geheime dienst.

Nog nooit gezien? Een gemiddelde aflevering gaat als volgt: Gerard, de man des huizes, is een lichtlabiele, sentimentele dweil die steevast in elkaar klapt om iets pietluttigs. Zijn de aardappels op of de autosleutels zoek? Voldoende reden voor Geer om op de keukenvloer in foetushouding te liggen rillen van verdriet.

Dan heeft zijn bitsige vrouw Maud twintig minuten om die emotionele vaatdoek van een vent te troosten en net voor de aftiteling is alles weer koek en ei.

Oh, en ze hebben ook nog twee kinderen. Die willen eigenlijk alleen maar seks. Liefst met elkaar. Klinkt verschrikkelijk?

Klopt... verschrikkelijk leuk! Ik ben fan en niet omdat ik mezelf graag kwel, maar KGB is fascinerende tv: comedy zonder humor, met onsympathieke personages en wie goed oplet, ziet een gigantische platvloersheid: anale seks, soa's, verkapte incest en overmatig overspel? Het komt allemaal aan bod... Start de lachband.

Kijk ook een keer, want weet je wat het allerleukst is? Dertig minuten KGB doodt de tijd zo lekker tot 20.00 uur, want dan begint op RTL 4 de moeder der komedieloze komedies: Zeg 'ns Aaa.

Deze dijenkletser gaat tegenwoordig over bejaardenseks en schaamlipcorrecties. Nog meer comedy, nog minder humor!

Videofragment:


Ook Superfan worden?
Meld je aan bij Hoe word ik Superfan? >> en wie weet krijg jij binnenkort wel een eigen blog op deze site!

Reageren