Commissaris Witse en de moord op wielen

24 mei 2013 11:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Commissaris Witse en zijn nieuwe compagnon Billy Redant onderzoeken de mysterieuze dood van een getalenteerde wielrenner.

Als de ster van een lokale wielerploeg tijdens een trainingsrit plots dood neervalt, staan Commissaris Witse en zijn nieuwe collega voor een raadsel. De renner stond stijf van de doping, maar niemand wist dat hij gebruikte.

Naarmate het onderzoek vordert, ontdekken de rechercheurs steeds meer over het ogenschijnlijk brandschone slachtoffer. Hij was bepaald geen lieverdje. Zo dealde hij in drugs en deed hij het met de vriendin van een andere renner. Aan vijanden dus geen gebrek. Was zijn dood een ongeluk of is hij uitgeschakeld door een tegenstander?

Nieuwe collega voor Witse

Het onderzoek wordt extra bemoeilijkt doordat commissaris Witse totaal niet door een deur kan met zijn nieuwe partner Billy Redant (Foto). De eigenzinnige commissaris kan het verlies van zijn overleden collega Dimitri moeilijk verkroppen; Dimi was als een zoon voor Witse en niemand kan aan hem tippen - Billy al helemaal niet. Witse vindt hem geen geschikte opvolger en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Meer over