Commissaris Witse terug van weggeweest

De Vlaamse variant van Baantjer keert vanavond terug op Nederland 1: Commissaris Witse. Net als inspecteur De Cock houdt commissaris Witse niet van regeltjes en gaat hij zijn eigen gang.

Ook Commissaris Witse ligt regelmatig in de clinch met zijn baas, hoofdcommissaris Wijtinckx. Deze wil juist alles volgens het boekje doen en probeert, à la Buitendam in Baantjer, hogerop te kruipen door de hielen van de autoriteiten te likken. In deze eerste aflevering van het derde seizoen krijgt Witse te maken met een moordenaar die een spelletje met hem speelt. Hij daagt hem uit en geeft hem raadselachtige hints over zijn identiteit.

Commissaris Witse een Belgisch succes

In België was Commissaris Witse negen jaar lang een van de populairste tv-programma’s. Hoofdrolspeler Hubert Damen (links op foto) wilde de rol van Witse eigenlijk maar één seizoen spelen. Maar het beviel hem zo goed dat hij nog ‘effekes’ doorging. De acteur ging eind 2011 met pensioen en dat betekende het eind van de serie. Hubert baat sindsdien in het theater zijn talenten als zanger uit.

Reageren