Concurrent Koffietijd op komst

26 november 2010 14:42 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Nog even en dan is de concurrentie voor Quinty en Loretta een feit: de publieke omroep Max werkt hard aan een kopie van het programma.

Dat omroep Max van plan was om met een eigen ochtendprogramma te komen, was al bekend. Dat Myrna Goossen het gaat presenteren, ook. Maar het programma lijkt steeds meer (een erg herkenbare) vorm te krijgen.

Pilot
Dat bevestigen ook geruchten die beweren dat KoffieMAX een kopie wordt van het aloude Koffietijd-concept dat RTL al jaren hanteerde; iets dat de naam ook al doet vermoeden.

Ook inhoudelijk lijkt dat het geval. Zo schrijft MAX op haar eigen website: "Iedere dag wordt er iemand in het zonnetje gezet, omdat hij of zij dit echt verdient. Nieuws uit de regio, een metamorfose, een panel dat de nieuwste gadgets test, medische tips, uit-tips voor het weekend en ook recepten zullen niet ontbreken. "

Vrijdag werd een pilot van het programma opgenomen, en dat leidde ertoe dat omroepleider Jan Slagter een foto van (een deel van) het decor tweette. Daaruit blijkt dat het KoffieMAX-decor nog het meest wegheeft van een kopie van het oude Koffietijd-decor: warm, geel en gezellig.

Tot nu toe had het aloude Koffietijd in de ochtend het rijk voor zich alleen. De vraag is wie na 20 december de strijd om de koffiedrinkende thuiszitters gaat winnen.

Meer over