Cornald Maas blijft bij AVRO

Presentator Cornald Maas is de komende twee jaar exclusief verbonden aan de AVRO. Zowel de presentator als dé omroep voor kunst en cultuur zijn "zeer tevreden" over de samenwerking en sloten een nieuwe overeenkomst tot 2013.

Naast de presentatie van Opium TV schrijft Maas tegenwoordig ook een column voor de cultuurpagina’s van de AVRObode. Binnenkort gaat hij ook een bijdrage leveren aan verschillende andere kunst- en cultuurprogramma’s van de AVRO, waaronder het radioprogramma Opium.

Blijheid alom
De algemeen directeur van de AVRO, Willemijn Maas, is blij over de verbintenis: “Cornald Maas past heel goed bij de AVRO omdat hij een brede blik heeft op kunst en cultuur."

Ook Cornald is blij met de nieuwe overeenkomst: “Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier bij de AVRO gewerkt. In een tijd waarin de kunsten meer dan ooit onder druk staan, investeert de AVRO nadrukkelijk in kunst- en cultuurprogramma’s. Ik ben dan ook erg verheugd dat ik de komende jaren een gezichtsbepalende rol zal blijven spelen in de kunst- en cultuurprogrammering van de omroep."

Cornald Maas
Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, commentator en presentator. Hij schrijft voor Volkskrant magazine en Linda en hij publiceerde onder meer de boeken Verlies, Op de helft, Trotse Ouders en Uit Elkaar.

Vorig jaar werd Maas nog door de TROS ontslagen als commentator bij het Eurovisie Songfestival, nadat hij een verkeerde opmerking had gemaakt via Twitter.

Reageren