Cornald Maas en Eric van Tijn uit Songfestival-jury

Eric van Tijn en Cornald Maas zijn uitgesloten van deelname aan de Nederlandse vakjury voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Eric van Tijn vertelde vanmorgen in de radioshow van Giel Beelen, dat hij en Cornald Maas niet meer mogen jureren tijdens de finale van het liedjesfestijn. Dinsdag verklapte presentator Daniël Dekker al per ongeluk dat het duo in de jury van Nederland zit en dat was niet de bedoeling. “Onder andere Eric van Tijn en Cornald Maas zitten in de nationale jury. Wie zaten er nog meer in eigenlijk? O, dat mogen we nog helemaal niet bekendmaken”, floepte de presentator eruit. De TROS liet weten niet blij te zijn met het lekken van dit nieuws. Volgens de regels van de European Broadcasting Union mogen deze namen pas zaterdagochtend, op de dag van de finale, bekend worden gemaakt om beïnvloeding van juryleden te voorkomen.

De consequenties 

“De juryleden om wie het gaat worden vervangen, de hele vakjury wordt voor een bepaald land uitgeschakeld of het wordt door de vingers gezien. Maar er komen wel boetes of andere maatregelen”, liet een woordvoerder van het Songfestival al eerder weten. Uiteindelijk zijn de juryleden dus op non-actief gezet en gelukkig mag de rest van ‘onbekende’ Nederlandse jury wel door.

Reageren