Corteo uit Cirque du Soleil droomt heel wat af - Achtergrond

Voor een clown houdt Corteo er maar sombere dromen op na. De grappenmaker is nu al bezig met dood, en dat is geen vrolijke bedoeling.

De voorstelling Corteo van Cirque du Soleil vertelt het verhaal van clown Corteo. Hij droomt over zijn begrafenis. Dat klinkt deprimerend, maar bij Cirque du Soleil is het natuurlijk een feest. In een ruim anderhalf uur durend spektakel zien we hoe Corteo de uitvaart voor zich ziet: met engelen, clowns, zwevende kroonluchters en heel veel acrobaten.

Hele belevenis

Corteo is net weer even anders dan de rest van de voorstellingen van Cirque du Soleil. Acrobaten gebruiken bedden als trampoline en hangen niet aan de trapeze, maar vertonen hun kunsten aan kroonluchters. Eén van de hoogtepunten van de show zijn twee waaghalzen die zich uitleven op een springplank. In de lucht laten ze de mooiste salto’s zien. Ook een koorddanseres zorgt voor spannende momenten. In haar rode jurkje loopt ze kinderlijk eenvoudig hoog in de lucht over een dunne draad naar de overkant. U merkt het: Corteo’s begrafenis is een hele belevenis. De voorstelling tourt nog door West-Europa. Van eind maart tot en met begin juni 2012 was Corteo in Nederland te zien.


Reageren