CQC nu al verplaatst

8 September 2009 16:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het gaat niet zo goed met CQC, het 'actualiteitenprogramma' dat Beau van Erven Dorens op Veronica presenteert. Het programma trekt dusdanig weinig kijkers dat de zender nu al met de uitzendtijd gaat morrelen.

Vanaf komende vrijdag wordt het programma namelijk niet meer op de oude tijd van 21.30 uur uitgezonden maar een uur later, om 22.30 uur. En dat heeft gevolgen voor de hele vrijdagavond van de zender.

Top Gear is vanaf nu om 21.30 uur te zien en Wegmisbruikers om 20.30 uur. Die twee programma's scoren allebei aanzienlijk beter dan CQC.

Afhakende kijkers
De eerste aflevering van CQC trok nog 263.000 kijkers. Bij de tweede aflevering ging het mis, toen nog maar 121.000 mensen inschakelden om Beau en de andere hosts van het programma hun kolder te zien verkondigen.

Internationaal wel succesvol
Waar het bij het programma precies aan schort, is vaag. Het programma is wel populair in landen als Argentinië, Spanje, Chili, Italië, Frankrijk en Israël en werd zeven keer genomineerd voor een internationale Emmy Award. Waarom de Nederlandse versie niet aan lijkt te slaan is dan ook niet geheel duidelijk.

Op internet wordt vooral gepraat over flauwe humor en vermoeiend en chaotisch cameragebruik. Ook zouden de collega's van Beau niet allemaal even goed uit de verf komen. De nieuwbakken SBS Broadcasting-coryfee wordt bijgestaan door Pieter Jouke (voorheen van het geflopte VPRO-programma De staat van verwarring) en Daan Nieber (voorheen AT5).

Meer over