Craig Ferguson stopt met The Late Late Show op CBS

29 april 2014 10:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Craig Ferguson maakt in december zijn laatste uitzending van The Late Late Show op CBS. Sinds 2006 is de Schotse presentator het vast gezicht van de talkshow.

Aan The Hollywood Reporter vertelt Ferguson over zijn 'scheiding': "CBS en ik gaan niet scheiden, we lopen gewoon constant van elkaar weg. De feestdagen vieren we nog wel samen en we hebben beiden voogdij over het neppe paard en het robotskelet.”

Bedankt

Een woordvoerder van de zender prijst Craig om zijn werk voor het programma: "Tijdens zijn tien jaar als presentator van het programma heeft hij CBS naar nieuwe hoogtes weten te brengen op creatief en concurrerend gebied. We kunnen hem niet genoeg bedanken voor zijn inzet, maar respecteren zijn keuze om te stoppen."

Format

The Late Late Show begint Ferguson altijd met een korte conversatie met zijn robot skelet Geoff, gevolgd door de woorden: "Welcome to Los Angeles, California, welcome to the Late Late Show, I am your host, TV's Craig Ferguson, it's a great day for America, everybody!". Vervolgens neemt de presentator plaats achter zijn bureau, waar hij eerst wat lezersvragen beantwoordt die via email of Twitter zijn binnengekomen. Meestal worden er een of twee gasten geïnterviewd. Zo af en toe komt er ook een stand-up comedian of een muzikant voorbij.

David Letterman

Die andere talkshow met bijna dezelfde naam, The Late Show, heeft ook een presentator die binnenkort stopt. David Letterman kondigde laatst zijn pensioen aan. Hij wordt opgevolgd door komiek Stephen Colbert. Wie Ferguson op zal volgen is nog niet bekend.

Ferguson had onder andere Matthew McConaughey te gast in zijn show.

Meer over