Cruijff in eerste Beste Voetballers Ooit

Johan Cruijff, Lionel Messi, Marco van Basten, Christiano Ronaldo, Diego Armando Maradona, Ruud Gullit, David Beckham, Dennis Bergkamp, Kaká en Pelé zijn de grote namen uit de voetbalwereld die vanaf maandag 17 januari de revue passeren in het nieuwe RTL 7-programma De Beste Voetballers Ooit.

Het programma gaat op 17 januari echter van start met Hollandse glorie: Johan Cruijff.

Iedere aflevering schetst de biografie van het leven van een profvoetballer. Hoe is hij zover gekomen? Welke wegen heeft hij moeten bewandelen? Wat zijn de hoogte- en diepte punten uit zijn carrière?

Het verhaal wordt geïllustreerd met interviews en unieke beelden.

Johan
Cruijff is wellicht beste Nederlandse voetballer die ooit werd geboren. Als hij 9 jaar oud wordt, krijgt hij zijn eerste kicksen van zijn ouders.

Johan moet zich al snel zonder vader zien te redden: die overlijdt als hij 12 jaar oud is aan een hartaanval. Maar Johan is kind aan huis bij Ajax, waar zijn moeder werkzaam is. Hij is veel op het veld te vinden en krijgt op zijn tiende te horen dat hij mag komen voetballen bij de jeugdselectie.

Nerveus is hij niet, hij kent alle spelers immers al. Zijn carrière zit in de lift als hij in sneltreinvaart van de jeugdselectie naar het eerste gaat, het betaald voetbal.

CV
Na Ajax speelt hij ondermeer bij FC Barcelona, dat al 14 jaar geen kampioen meer was geweest. Johan moest hier verandering in brengen en dat lukte. In 1978 besluit hij na veel grote successen te stoppen met voetbal en stapt in de zakenwereld.

Na een aantal financiële tegenslagen, maakt hij zijn rentree in de voetbalwereld als speler van de Los Angeles Aztecs en Washington Diplomats.

De teams waarin Johan gespeeld heeft, worden maar liefst 14 keer landskampioen, 10 keer bekerwinnaar, 4 keer winnen zij de Europa Cup I, 2 keer de Europa cup II, 1 keer de wereldbeker, 2 keer de Europese Supercup en 3 keer de Spaanse supercup.

Reageren