CSI: Miami

Televizier had Emily Procter (41) op geen slechter tijdstip kunnen treffen in Los Angeles. De actrice, die Calleigh Duquesne in CSI: Miami speelt, heeft net afscheid moeten nemen van haar collega en goede vriend Adam Rodriguez (Eric Delko) én ze weet niet hoe lang ze nog een baan heeft. En dat is meer dan Emily kan verdragen.

Net toen Calleigh en Eric Delko een echte relatie kregen, stopte Adam Rodriguez ermee. Wat heeft dat met jou gedaan?
"Oh, wat een rotvraag. Ik was er persoonlijk kapot van dat Adam wegging. Ik ben dol op hem. Acht jaar lang heb ik lief en leed met hem gedeeld. We hebben van alles samen meegemaakt. Mooie en gelukkige momenten. Dat hij de CSI: Miami-reis niet met me afmaakt, vind ik zo moeilijk."

De tranen wellen op in Emily's ogen. Dan: "Moet je voorstellen: toen hij me belde dat hij ging stoppen met zijn rol, zat ik in het vliegtuig. Ik gilde het uit. Iedereen om me heen vroeg wat er aan de hand was. Normaal gesproken zou ik niets zeggen, maar nu vertelde ik hysterisch: 'Mijn vriendje in de serie stopt ermee.' Gelukkig komt Adam zo nu en dan weer terug in CSI: Miami en spreek ik hem elke week."

En hoe is het voor Calleigh?
"Heel interessant. Maar wat dacht je van de kijkers? De romance tussen Eric en Calleigh werd langzaam opgebouwd, maar toen ze er eindelijk uit waren, stopte die ineens. Maar goed, er komen weer drie nieuwe mannen voor Eric in de plaats.

We hebben Omar Miller (Walter Simmons), Christian Clemenson (Dr Tom Loman) en natuurlijk de prachtige Eddie Cibrian (Jesse Cardoza). De grap ging dan ook snel: 'Misschien kunnen Calleigh en Jesse iets met elkaar krijgen?' Alsjeblieft niet, zeg! Dan zou ze bijna alle mannen in CSI: Miami hebben afgewerkt. Dat wordt een beetje te veel van het goede."

Hoe lang blijf jij nog in CSI: Miami?
"Ik hoop nog heel lang, maar mijn contract loopt dit seizoen af. Ik moet ook realistisch zijn: we hebben waarschijnlijk meer seizoenen achter de rug dan dat er voor ons liggen. Dat maakt me wel eens droevig. Wat moet ik doen als CSI: Miami stopt? Met wie kan ik dan nog grappen uithalen? Wat zal ik met mijn tijd doen? En ik zal mijn collega's zo verschrikkelijk missen. Ik hou ervan om in een groep te werken. Echt, ik word er weer verdrietig van."

Naast journaliste ben je binnenhuisarchitect en zing je ook. Ga je misschien iets in die richting doen?
"Eigenlijk zou ik interieurs van anderen moeten bedenken. Dat is al mijn droom sinds ik klein ben. Maar de kans is groter dat ik meer vrijwilligerswerk ga doen.

Ik ben nu bezig met het opzetten van de stichting Chocolate for children. Ik zou dan op een leuke manier chocolade verkopen in winkels. De opbrengst gaat naar weeskinderen. Maar het is erg moeilijk om in de voedingsmiddelenindustrie binnen te dringen. We zien wel."

Heb je zelf de ambitie om te trouwen en een gezin te beginnen?
"Trouwen niet, kinderen graag! Ik heb niets tegen getrouwd zijn, maar het regelen van een bruiloft... Ik word al moe als ik eraan denk. Het feest voor vrienden en familie lijkt me leuk, maar verder snap ik niet dat mensen al die moeite nemen. Die trouwjurk is natuurlijk wel mooi, maar gelukkig heb ik als actrice al zes keer zo'n jurk aangehad, haha. En kinderen: die krijg ik, hoe dan ook. Hoe eerder hoe beter. Daar hoef ik echt niet getrouwd voor te zijn."

Reageren