CSI New York: hoe zit het precies?

14 juli 2010 16:35 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

CSI New York is al sinds de eerste aflevering in 2004 een van de best bekeken series ter wereld, zowel in Amerika als in Nederland. En als een serie zo lang loopt, wil er in de cast nog wel eens wat veranderen.

Dat is nu ook het geval. Als je CSI op de Nederlandse televisie kijkt en je wil niet weten wat er in de komende seizoenen op de planning staat, kun je nu nog terug. Ben je toch te nieuwsgierig? Lezen dan maar!

Sisters
Laten we beginnen met het nieuws. Deze week werd bekend dat niemand minder dan Melina Kanakaredes (Stella Bonasera in de serie) CSI gaat verlaten. De eerstegraads detective deed tot nu toe alle zes seizoenen mee, maar ze is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De dag nadat het vertrek van Melina bekend werd, kwam producent CBS meteen met een opvolgster: Sela Ward. Sommigen zullen Ward nog kennen van de serie Sisters (ze speelde de rol van Terry Reed), die in de jaren '90 vrij populair was. Ook speelde de actrice in bioscoopfilms als Dirty Dancing: Havana Nights en The Day After Tomorrow.

Ward gaat in CSI de rol spelen van 'een ervaren onderzoekster uit Washington', zo laat CBS weten. Hoe Melina uit de serie geschreven gaat worden, is nog niet bekend.

Exit
CSI New York wordt in Nederland uitgezonden door RTL 5. Eerdere seizoenen waren te zien op RTL 4. Op dit moment is de New York-versie van het programma even niet te zien op de Nederlandse tv, op 1 maart 2010 werd middenin het zesde seizoen gestopt. Nederland loopt een klein jaar 'achter' op de Amerikaanse uitzendingen.

Wanneer RTL de draad weer oppakt en de resterende afleveringen van seizoen zes gaat uitzenden, is Kanakaredes dus gewoon nog te zien als detective Stella. Vanaf het zevende seizoen, dat in de Verenigde Staten nog op tv moet verschijnen, is het exit Melina, en welkom Sela Ward.

Meer over