Daan Nieber speelt moraalridder

12 Mei 2010 16:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

CQC-reporter Daan Nieber heeft een eigen tv-programma bij Veronica. Als presentator van Goed Fout ontdekt Daan vanaf maandag 7 juni hoe hufterig wij Nederlanders wel niet zijn.

"Ik vind het enorm leuk en interessant om te doen, maar voor mijn vertrouwen in de mensheid is het toch een iets minder positieve ervaring!", vertelt Daan over zijn ervaringen.

Waar Hart Van Nederland onlangs op zoek ging naar het grootste 'Hart' van Nederland, ging Daan juist op zoek naar asociale mensen.

Moraalridder
Via uiteenlopende gedragstestjes onthult Daan de ware aard van de doorsnee Nederlander. "De opnames van Goed Fout! voelden als een soort kruistocht waarin ik als moraalridder, gewapend met 50 euro (zie het onderstaande CQC-filmpje, red.) en een camera, datgene probeerde te doen wat Jan Peter Balkenende in vier kabinetsperiodes niet is gelukt, namelijk de Nederlander weer wat normen en waarden bijbrengen. En dat bleek soms hard nodig!", vertelt de presentator.

Op het tweede gezicht
Daan: "Als je het op de man af vraagt is iedereen eerlijk en zal niemand een fietsendief helpen of drank en sigaretten kopen voor een kind, maar in de praktijk blijkt dit toch anders te zijn. En het zijn zeker niet alleen de mensen van wie je het verwacht die de fout in gaan. In tegendeel, wij laten zien dat juist de op het eerste gezicht degelijke, normale mensen goed fout blijken te zijn."

Meer over