Dagboek Van Een Herdershond populairste KRO-programma

De dramaserie Dagboek Van Een Herdershond is gekozen tot het populairste KRO-programma ooit. De serie won het daarmee van onder meer kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw (tweede plek) en Q En Q (derde plek).

In de top tien van KRO-programma's staan ook klassiekers als de (originele versie van de) comedy 't Schaep Met De Vijf Pooten uit 1968, Ook Dat Nog! (zevende plek) en de Willem Ruis Show (negende plek). Verder prijkt er één aangekochte serie op de lijst, de detectiveserie Inspector Morse (4).

Katholieke heerlijkheid
Dagboek Van Een Herdershond won in 1978 de Gouden Televizier-Ring en was in die tijd razend populair.

In de serie krijgt de jonge kapelaan Erik Odekerke (Belg Jo de Meyere) als standplaats het Limburgse Geleen toe­ gewezen. Hij is naïef en een beetje onhandig, maar ook moderner en meer betrok­ken dan zijn voorgangers. Zijn baas, pastoor Bon­ Homme, is conservatief en laat zich de geneugten van het Roomse leven graag welge­vallen. Dat botst nogal eens met de levenswij­ze van Erik.

85 jaar
De KRO schreef de verkiezing uit in het kader van het eigen 85-jarig jubileum, dat gevierd wordt tijdens het jubileumweekend op 20 en 21 november.

Reageren