Dakar 2009

Het heet nog wel Dakar-rally, maar de race voor auto’s, motoren, trucks en quads gaat ditmaal aan de hoofdstad van Senegal voorbij. Sterker: de karavaan laat heel Afrika links liggen.

In 2008 werd de wedstrijd afgelast door de dreiging van terroristische aanslagen. De organisatie heeft om dezelfde reden nu het zekere voor het onzekere genomen door uit te wijken naar een ander continent: Zuid-Amerika. Parijs-Dakar, zoals de koers oorspronkelijk bekend stond, voert dit jaar over torenhoge zandduinen, eindeloze pampa's en grimmige bergtoppen door Argentinië en Chili.

Van start tot finish
Start (vandaag) en finish (zondag 18 januari) zijn in Buenos Aires. RTL 7 brengt de hoogtepunten van de 14 etappes dagelijks in beeld, met commentaar van autosportjournalist Allard Kalff.

Het beest van Best
Aan deze 31ste editie van de loodzware, 9000 kilometer lange rally doet een recordaantal van 67 Nederlandse equipes mee, onder wie bij de autocoureurs de tweeling Tim en Tom Coronel. Hans Stacey, bijgenaamd 'het beest van Best' en winnaar van 2007 in de categorie vrachtwagens, is ook met zijn bijrijders van de partij. De vlam in de pijp, Hans!

Reageren