Dan Karaty gaat voor The Ultimate Dance Battle

27 maart 2011 11:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na afloop van So You think You Can Dance kreeg choreograaf/jurylid Dan Karaty (34) een lumineus idee voor een nieuw programma. Hij vraagt in The Ultimate Dance Battle vijf topchoreografen elk een dansgroep te formeren om in verschillende stijlen uit te vechten wie de beste groep van de lage landen is. Lieke van Lexmond en de Vlaamse Sean D'Hondt presenteren het programma.

Waarom dit programma?

"Ik heb dit programma bedacht en ontwikkeld omdat ik zo verbaasd was over het vele talent hier. Ik was ervan overtuigd dat er nog veel meer was. Maar de spotlights staan nu toch vooral op de choreografen: hiphopper Shaker, jazzchoreograaf Laurent Flament, Isabelle Beernaert, die modern doet, Latin dancers Koen en Roemjana en balletchoreograaf Rinus sprong."

"Voor hen wordt het heel zwaar. Ze moeten hun 'dreamteam' niet alleen hun eigen stijlen laten dansen, maar álle stijlen. En dat is moeilijk."

Zien we bij de dansers alleen nieuwe gezichten of ook oude gezichten uit So You Think You Can Dance?

"Beide, maar de meeste dansers die hieraan meedoen zijn professionals. Het niveau is dus echt geweldig."

Wordt dit net zo'n succes als So You Think?

"It better be! Ik vind dansteams nog spannender dan solodansers. Bovendien krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de professionele danswereld. Dit is hoe het er echt aan toegaat."

Meer over