Danny de Munk is Jezus in The Passion

5 April 2012 09:40 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Danny de Munk - in spijkerbroek en leren jasje - en Berget Lewis spelen Jezus en Maria en vertellen in een liveshow het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus, aan de hand van bekende ­Nederlandstalige popliedjes. 

Danny de Munk is de verrassende keuze voor de belangrijkste rol in The Passion. „Ik vind het een eer. Iedereen heeft wel een beeld van Jezus, maar laten we vooropstellen dat er natuurlijk niemand is die hem geloofwaardig kan spelen. Pas als je over water kunt lopen, begin je in de buurt te komen.”

Dat zit er waarschijnlijk niet in, al heeft Danny wel grootse plannen met The Passion, die nog even geheim moeten ­blijven. „Tijdens de lijdensweg ga ik de hele stad door en onderweg ga ik iets gigantisch spectaculairs doen. Iets wat nog nooit vertoond en levensgevaarlijk is.”

Muziek
Daarnaast moet Danny ook als zanger flink aan de bak. Want de vele muzikale intermezzo’s zijn misschien wel het leukste aan The Passion. Danny zingt onder meer nummers van Bløf en De Dijk. Berget Lewis zingt Afscheid nemen bestaat niet van Marco Borsato en Charly Luske (die Judas speelt) mag losgaan in Bloed, zweet en tranen van André Hazes.

Frans Bauer
Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Frans Bauer, die apostel Petrus speelt. En er zijn veel leuke bijrollen in The Passion. Sportjournalist Hugo Borst ontmoet Jezus bij een frietkraam en kok Pierre Wind deelt een pitabroodje met de verlosser. Ook Televizier-columnist Peter van der Vorst, John de Wolf, Antoinette Hertsenberg en Philip Freriks duiken op.

Rotterdam
Plaats van handeling is Rotterdam. De havenstad pakt flink uit om het paasverhaal zo mooi mogelijk te vertellen. Er staat een groot podium aan de voet van de Erasmusbrug en tijdens de uitzending wordt een groot, lichtgevend kruis door de stad gedragen. Een crew van een paar honderd man en helikopters worden ingezet om Jezus’ lijdensweg zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Klik hier voor de video van The Passion 2011: Do zingt Geef mij je angst 

Meer over