Danny de Munk klaar voor The Sing-Off

In The Sing-Off strijden tien zanggroepen tegen elkaar. In deze kersverse talentenjacht doen de deelnemers álles met hun stem, dus ook de muziek. Wordt dit de nieuwe The Voice? We vroegen het de presentatoren. Vandaag is dat Danny de Munk, die zaterdag zijn debuut als presentator maakt. Morgen volgt het interview met Tooske.

Hoe is SBS 6 bij jou terechtgekomen?

"Ik had een proefprogramma gemaakt en dat beviel goed. Ze vonden m'n karakter leuk. Maar maak je geen zorgen: ik stop niet met zingen. Ik blijf een volkszanger."

Kun je goed presenteren?

"Ik ben in elk geval een prater. Als je mij m'n gang laat gaan, praat ik zes kwartier in een uur. Ik stap overal met open vizier in en ben ook nog eens heel sociaal. Dus als ik gewoon blijf wie ik ben, zal het wel goedkomen."

Hoe gaan jij en Tooske de taken verdelen?

"Tooske neemt het grootste gedeelte van de studiopresentatie voor haar rekening en ik loop met de kandidaten mee. Hoe ze zich voorbereiden op de shows, maar bijvoorbeeld ook hoe ze hebben ontdekt dat ze kunnen beatboxen of iets anders bijzonders met hun stem kunnen doen."

Wat vind je van de show?

"Ik heb veel gezien in m'n leven, maar zoiets als dit nog nooit. Ik ben zelf zanger, maar dit is zo hip en 2011. Wij halen dit naar Nederland en moeten ervoor zorgen dat het hier net zo goed wordt. Met muziek van nu: Lady Gaga, Bruno Mars, David Guetta. En het moet op het hoogste niveau. Maar volgens mij hebben we dat talent hier ook."

Is a capella zingen erg moeilijk?

"Je werkt veel met tweede en derde stemmen. Ik heb dat met mijn roots meegekregen en kan dat vrij snel, maar het maakt een liedje wel heel gecompliceerd. Je moet het op gevoel doen."

Wordt dit een programma waarover iedereen het de volgende dag heeft?

"The Sing-Off is met niets te vergelijken; ik ben benieuwd naar de reacties. Toen ik naar de Amerikaanse versie keek, was ik stomverbaasd. Hoe dóen ze dat? Wie speelt de percussie die ik hoor? Dat doen ze allemaal met hun stem! Ieder optreden is een puzzel die in elkaar valt, of een schilderij waarin je steeds meer ziet."

The Sing-Off is vanaf zaterdag wekelijks te zien bij SBS 6 om 20.00 uur.

Lees ook het interview met Danny's co-presentator Tooske.

Reageren