Danny de Munk speelt Jezus in The passion

In The passion, de televisiebewerking van het Paasverhaal, spelen Danny de Munk en Berget Lewis Jezus en Maria Magdalena. Vorig jaar werden die rollen vertolkt door zangers Syb van der Ploeg en Do.

De EO en RKK brengen op donderdag 5 april (20.30 Ned. 1) live het levensechte Paasverhaal tot leven. Op het Willemsplein in Rotterdam voeren Danny, Berget en nog vele andere bekende Nederlanders het verhaal over het lijden van Jezus op. Het wordt een serieuze vertelling, maar de The passion is zeer modern. Danny, Berget en de rest zingen het verhaal aan de hand van hedendaagse, Nederlandstalige popnummers. Cor Bakker verzorgt de muzikale begeleiding.

Onder de indruk
Danny vindt het een eer dat hij Jezus mag spelen. "Ik vind het zo mooi wat Jezus zei toen hij gekruisigd werd: 'Vergeef het ze, het zijn maar mensen.' Ik ben onder de indruk van de persoon van Jezus." Ook Berget reageerde enthousiast toen ze werd gevraagd voor de rol van Maria: “Het is een prachtig verhaal, dat meer Nederlanders moeten horen. Ik vind de rol van Maria heel mooi, een persoon die met enorme toewijding van Jezus heeft gehouden.”

Meer BN’ers
Er doen meer bekende Nederlanders meer, die onder anderen de rollen van Petrus, Judas, Pilatus, de Verteller en de Journalist gaan vertolken. Deze worden later bekendgemaakt.
 


Meer over:

Reageren