Daphne over De tafel van 5

We wisten al langer dat Daphne Bunskoek op Net 5 een dagelijkse talkshow voor en door vrouwen ging presenteren, maar nu weten we ook hoe het programma gaat heten: De tafel van 5.

In de dagelijkse talkshow, waar naast Daphne ook Hedy d'Ancona, Aaf Brandt Corstius, Paulien Cornelisse en Marina Bosman regelmatig zullen aanschuiven, bespreken vijf vrouwen zowel actuele als algemene onderwerpen en leggen die langs hun persoonlijke meetlat.

Onderwerpen
Waar de dames het zoal over gaan hebben? Alles! Net zoals bij echte vrouwengesprekken lopen de onderwerpen behoorlijk uiteen (wel zo afwisselend, nietwaar?). Van het uiterlijk van Geert Wilders tot gelukkig zijn en of dit genetisch is bepaald, de vrouwen van hebben overal wel iets over te zeggen.

Géén vrouwenprogramma
Toch is De tafel van 5 niet alleen bedoeld voor vrouwen. "Het wordt een programma met vrouwen, geen vrouwenprogramma", benadrukt Daphne in een interview met Mikrogids. "Het is niet ons doel om typische vrouwenissues aan de kaak te stellen, over het glazen plafond te babbelen of om een nieuwe feministische golf te starten. Het zal gaan over de dingen die ons bezighouden."

Eng
De presentatrice heeft alle vertrouwen in de talkshow. "Het is een programma dat heel erg vanuit onze eigen beleving zal moeten komen. We moeten onszelf durven laten zien en daarvoor moet je de controle een beetje loslaten. Dat is eng, maar je doet het met z'n allen. En als je ergens in gelooft, moet je er ook voor gaan."

Ze gaat verder: "Een goed programma wordt niet gemaakt door op zeker te spelen. Als je niet op je bek durft te gaan, wordt er nooit iets briljants geboren."

De tafel van 5 is vanaf maandag 24 augustus iedere werkdag te zien om 19.00 uur op Net 5.

Reageren