Das je goed recht

Donovan: "Ik kwam laatst tot de conclusie dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel tv kijk,maar meer van het type 'tijdje rondzappen, vier programma's tegelijk kijken en weer uitzetten' ben..."

De meeste programma's die ik kijk, hebben te maken met klussen en eten. Nu krijg je van klussen over het algemeen trek, dus wat is er dan mooier dan na het zondagmiddagklussen met een bord eten op schoot naar een kookprogramma te kijken? Dat varieert dus van Oorlog in de keuken tot Life & cooking tot de herhalingen van de herhalingen van Friends en Wie is de chef?."

'Zo, dat is dan weer opgelost', zegt John van den Heuvel triomfantelijk in de camera... Opgelost? wat heb je opgelost, John?

Dat de mensen die je helpt, opnieuw naar de garage mogen om een uitgewoonde tweedehands auto te kopen? Ook nog eens bij dezelfde verkoper die jou net bijna de hersens insloeg? Dat het paard dat inmiddels is getransformeerd tot biefstuk, zo weer door de wei gaat huppelen?

Spraakmakende televisie?
Nee John, zodra de camera weer uitgaat en jouw programma is afgelopen en Nederland weer vrolijk verder zapt, is er vrijwel helemaal niks opgelost.

In verschillende zaakjes waarbij de consument van het kastje naar de muur wordt gestuurd, komt John van den Heuvel langs. En die laat zich niet zomaar wegsturen.

Waar we vroeger Willibrord Frequin nog hadden, en Pieter Storms, hebben we nu Rob Geus en Alberto Stegeman (Het vrolijke Red mijn vakantie-duo) en sinds kort mag John van den Heuvel zich bij dit team aansluiten. Spraakmakende televisie, zo werd beloofd.

Terug naar Willibrord?
Het lijkt er een beetje op alsof tv-kijkend Nederland de laatste maanden wordt verveeld met de nieuwe tv-helden. Alle goede bedoelingen ten spijt kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat deze nieuwe superhelden, naast toch wat slecht presenteerwerk, voornamelijk uit zijn op sensatie.

Of zou het zijn dat ik verlang naar vroegere tijden? Zo leuk was die Willibrord toch ook weer niet...

Donovan

Superfan
Trouwe tv-kijkers krijgen de kans om Superfan te worden bij Televizier. Je blogs verschijnen dan op deze website én in de Televizier gids.
Ook eens een maandje Superfan worden?
Hier vind je meer informatie! >>

Reageer!
Ben je het eens met Donovan? Moet Willibrord terug op de buis?

Reageren