Das Je Goed Recht komt terug

Vanaf zondag 2 januari komt SBS 6 terug met een nieuw seizoen van Das Je Goed Recht. In het consumentenprogramma vertellen gedupeerden hoe zij in een juridisch geschil terecht zijn gekomen. Presentator en misdaadjournalist John van den Heuvel gaat vervolgens de confrontatie aan met de nalatige instanties en louche ondernemers en probeert het conflict op te lossen.

Veel Nederlanders komen ongevraagd terecht in conflicten waar ze met de andere partij onderling niet uitkomen. Ze vragen John om hulp, die de situatie aanhoort en voor het oog van de camera verhaal gaat halen bij de falende ondernemer of instantie.

John van den Heuvel: “Dit is de derde keer dat ik het programma presenteer en ik heb er weer veel zin in. Uit de vele reacties die de redactie binnenkrijgt, blijkt dat we in het programma situaties laten zien die herkenbaar zijn voor veel mensen. Het is fijn om met dit programma mensen te kunnen helpen en ik verwacht dat we dit seizoen dat ook weer gaan doen.”

Eerste aflevering
In de eerste aflevering worden vier conflicten behandeld. Een echtpaar krijgt na een verhuizing van hun geliefde buren een horrorfamilie in de plaats. Dat is het begin van jarenlange pesterijen en overlast waar zelfs de politie niks aan kan doen. De tweede case die John behandelt, is die van een invalide man. Hij wacht al maanden op een door de gemeente toegezegde nieuwe keuken, maar alleen de oude keuken is inmiddels verwijderd.De man kampeert daardoor noodgedwongen in zijn woning.

Zaak drie behelst twee gezinnen die door een aannemer gedupeerd zijn. Zij betalen een voorschot voor de bouw van een dakkapel, maar zitten nu met open gaten in hun dak in de vrieskou en de aannemer komt zijn afspraken niet na. En John confronteert de eigenaar van een transportbedrijf dat vrachtwagenchauffeurs al maanden niet uitbetaalt. Sommige chauffeurs moeten zelfs hun huis verkopen, omdat ze financieel aan de grond zitten.

Das Je Goed Recht is vanaf zondag 2 januari om 21.30 uur weer te zien bij SBS 6.

Reageren