David Duchovny wil X-Files terug

10 januari 2011 17:03 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Acteur David Duchovny, in de serie destijds beter bekend als FBI-agent Fox Mulder, zou dolgraag weer in filmvorm een vervolg op de succesvolle jaren-90 serie The X-Files maken. Dat zei de acteur onlangs in een interview.

Duchovny denkt denkt het concept achter The X-Files nog niet 'op' is maar dat het publiek nog steeds zit te wachten op de avonturen van de bovennatuurlijke geestenjagers Mulder en (Dana) Scully (een rol van actrice Gillian Anderson).

Iedereen wil
"Ik ben er altijd in voor. Chris Carter (de schrijver, red.) is er in voor. Gillian Anderson is er in voor. Op dit moment houden we allemaal nog van de serie. Op dit moment willen we allemaal weer eens met elkaar werken. We zijn goede vrienden en we missen elkaar en we missen het werken met elkaar", zo zei Duchovny.

"We hebben zó lang zó close en zó hard gewerkt. Natuurlijk hadden we onze ups en downs, maar uiteindelijk is de cast als familie voor me. We zijn een soort X-Files familie en ik persoonlijk zou daar dolgraag mee doorgaan."

Sollicitatie
Van The X-Files kwamen eerder al eens twee films uit. Die werden niet allemaal even goed ontvangen. De serie The X-Files echter was een wereldwijd kijkcijferkanon. David lijkt daar op te willen (blijven) teren, en de rest van het interview kreeg dan ook veel weg van een open sollicitatie: "Ik denk dat er nog veel mogelijk is met de show, weet je? Ik denk dat we door kunnen blijven met het maken van goede films. Het is een kwestie van er genoeg geld aan uitgeven zodat de film in de zomerperiode kan concurreren met andere film. We hebben eerder een X-Files film gemaakt die in de zomer uit kwam, maar dat was niet echt een blockbuster. Dus die werd overschaduwd door de grotere film. Dus, zeggen wij nu: maak ons groot, en we knokken met de big boys."

Of Fox, waar de rechten van The X-Files liggen, het met David eens is, is niet bekend. David is nu in ieder geval nog te zien met de serie Californication, die in Nederland op Comedy Central wordt uitgezonden.

Meer over