David Letterman afgeperst om seks

David Letterman (62) is afgeperst. De presentator van The tonight show heeft dat in zijn eigen programma bekendgemaakt. De reden voor de afpersing? David zou er regelmatig seksuele relaties op nahouden met vrouwelijke medewerkers van zender CBS...

De man die David probeerde af te persen eiste dat de talkshowhost binnen afzienbare tijd twee miljoen dollar zou overmaken. Deed David dat niet (op tijd), dan zou de man informatie publiceren waaruit blijkt dat de presentator regelmatig seksuele afspraakjes heeft met zijn werknemers.

Verklaring
In een verklaring heeft Letterman laten weten dat er inderdaad slippertjes hebben plaatsgevonden. "Het is waar. Is het beschamend om dit openbaar te maken? Misschien wel. Vooral voor de vrouwen. Maar ik moet hen en mijn familie beschermen", aldus David.

Opgepakt
Maar dat geeft natuurlijk nog niemand het recht om hem af te persen. David nam na het dreigement meteen contact op met de officier van justitie in New York, die hem adviseerde om een valse check van twee miljoen uit te schrijven. Niet veel later wist de politie de afperser te traceren. Hij is inmiddels opgepakt.

Reageren