David Letterman: de nieuwe Oprah?

Vorige week kondigde Oprah Winfrey aan dat ze in 2011 definitief stopt met haar programma The Oprah Winfrey show. Veel mensen vinden het jammer dat de talkshow stopt, maar haar vertrek biedt ook kansen voor andere presentatoren.

Zo heeft David Letterman al aangegeven dat hij haar baan graag overneemt. "Ik word de nieuwe Oprah, want ik hou er niet van om elke dag zo laat op te blijven", grapte hij deze week in zijn programma The late show.

Eigen draai
De talkshowhost hoopt dat de kijker zo meer van hem gaat houden. Hij is niet van plan zijn eigen draai aan het programma te geven:

"Het wordt precies dezelfde show: ik ga auto's en huizen weggeven en ik zorg ervoor dat een filmster op mijn bank komt springen (Tom Cruise was zo verliefd op Katie Holmes, dat hij op de bank sprong bij Oprah, red.)."

Wellicht wil de presentator als Oprahs opvolger zijn imago wat oppoetsen; begin oktober werd bekend dat hij er regelmatig seksuele relaties op nahoudt met vrouwelijke medewerkers van CBS.

Grappen
Het is nog maar de vraag of we David serieus moeten nemen, want een paar jaar geleden was Oprah ook al het mikpunt van zijn grappen. De koningin van de talkshow gaf toen in een interview aan zich niet op haar gemak te voelen bij David, maar de twee legden hun 'conflict' in 2005 bij.

Reageren