David Letterman raapt scherven op

3 mei 2010 12:13 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vorig jaar oktober werd bekend dat talkshowhost David Letterman (63) er affaires op nahield met verschillende vrouwelijke collega's. In het Amerikaanse tv-programma Live! With Regis and Kelly vertelt hij in de maanden daarna bang en depressief te zijn geweest, maar inmiddels de scherven van zijn leven aan het oprapen is.

"Ik weet niet of mensen het weten, maar ik heb wat problemen gehad", opende de Late Night Show-presentator sarcastisch.

Een afperser eiste eind vorig jaar twee miljoen dollar van Letterman. Hij dreigde openbaar te maken dat de presentator vreemdging met verschillende medewerksters van zijn Late Night Show. Letterman ging er niet op in, en besloot zelf alles voor de camera's op te biechten.

Scherven rapen
Het was een donkere tijd voor Letterman. "Als ik 's morgen wakker werd was ik bang, depressief en treurig", biecht hij op. De presentator vergelijkt het schandaal met een explosie, dat hem, zijn vrouw en zijn 6-jarige zoontje omver heeft geblazen. Wat overbleef, was een ravage.

"Je kijkt naar de scherven en bedenkt je: 'hoe kunnen we dit weer heel maken?'" vertelt hij treurig. Maar inmiddels heeft Letterman, gesteund door vrienden, een manier gevonden om vooruit te kijken. "Misschien wordt het nooit meer hetzelfde, misschien wordt het anders. Misschien wordt het op een bepaalde manier zelfs beter", vervolgt hij hoopvol.

De afperser, producent Robert Halderman, krijgt volgende week te horen welke straf hem te wachten staat.

Meer over