Davy & Joshua en Kiki de eerste afvallers van The voice

In de studio's in Ede ging de eerste liveshow van The Voice of Holland vrijdagavond 12 november van start. Het team van Nick & Simon en VanVelzen moest aan de bak.

Uit het team van VanVelzen moest Kiki Vermeulen na een sing-off de show verlaten. Nick & Simon kozen er voor om het enige duo uit de show, Dave & Joshua, naar huis te sturen.

Jennifer Ewbank en Nigel Brown mochten als eersten direct door dankzij de stemmen van het publiek. Ben Saunders en Lenny Kaylard werden ook door het publiek naar de volgende ronde gestuurd.

De afvallers
Nick & Simon vertelden dat ze niet kiezen tussen Shemsi en Kiki. "We gaan voor de act met meer potentie, we kiezen voor Shemsi."

Het enige duo uit de show stond er verslagen bij na de uitslag. Dave snikte: "Ik wil alleen nog maar slapen." Joshua: "Net als bij Popstars weer in de eerste liveshow uitgeschakeld."

In de sing-off van Roel van Velzen stonden Kiki Vermeulen en Esther Nijhove. Beide dames zongen een ballad. Esther had helaas te maken met een schuifdeur die niet open ging. Wendy van Dijk moest helpen.

"Degene die we gaan meenemen is Esther omdat ze net iets beter kan concurreren met de rest en de aandacht van het publiek wist vast te houden," aldus VanVelzen.

Reageren