De aankleding van Moeder, Ik Wil Bij de Revue

19 november 2012 11:07 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De serie 'Moeder, ik wil bij de revue’ ziet er uit alsof er werkelijk in de jaren vijftig gefilmd werd. Het had nogal wat voeten in aarde om dat te bereiken. 

Moeder, Ik Wil Bij de Revue is een succes. Niet in de laatste plaats door de geweldige jarenvijftigvormgeving van de serie waarin de straten vooral bevolkt werden door voetgangers, de revue de hoogste vorm van amusement was en een elektrisch scheerapparaat de nieuwste gadget.

Philips museum

Om vijftig jaar terug in de tijd te gaan, werden kosten noch moeite gespaard. De kleding werd uit heel Europa bij elkaar gesprokkeld, de prachtige ouderwetse radio’s en televisies komen uit het Philips Museum. Het straatbeeld viel moeilijker te beteugelen. „Dat was inderdaad een dingetje”, zegt regisseuse Rita Horst. „Nu is alles druk, maar in de jaren vijftig waren de straten leeg. Er stond niets. Geen verkeersborden, geen straatmeubilair, geen Amsterdammertjes."

Parkeervakken overschilderen

En dus gingen de makers op zoek gegaan naar geschikte straten. Rita: „Gelukkig zijn ze in Haarlem bezig de straten wat mooier te maken en konden we daar terecht. We moesten nog wel parkeervakken overschilderen en parkeerautomaten uit de grond halen. Als je goed kijkt, zie je de moderne tijd nog wel. We hadden niet genoeg geld om bijvoorbeeld de elektriciteitskasten ook nog uit de grond te halen.” 

 

Meer over