De Amerikaanse Penoza al na 1 seizoen van de buis

Red Widow, de Amerikaanse versie van de Nederlandse hitserie Penoza, krijgt geen vervolg. Tegenvallende kijkcijfers zorgen ervoor dat zender ABC de stekker eruit trekt.

Naar de premiere van de serie keken er in Amerika zo’n 7 miljoen kijkers, deze bleven echter niet hangen. De kijkcijfers zakten al snel naar 4 à 5 miljoen volgers per aflevering en dat is te weinig voor ABC.

Veel kritiek op Red Widow

The Huffington Post was niet onder de indruk van de serie: “De beslissing om de serie te annuleren komt dan ook niet als een verrassing“, schrijven ze. Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis snapt waarom de critici de serie vinden tegenvallen. “veel van de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, zijn weggelaten”.

Het derde seizoen van Penoza

De Nederlandse versie Penoza scoorde wel goed; er is momenteel zelfs een derde seizoen van Penoza in de maak. In Nederland lijkt de serie steeds populairder te worden. Het eerste seizoen trok gemiddeld 630.000 kijkers terwijl het 2e seizoen op een gemiddelde van 850.500 kijkers uitkwam. In september komt het derde seizoen van Penoza op de buis. 

Meer over:

Reageren