De Avond van de Filmmuziek op televisie

28 Maart 2014 10:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Vara zendt vrijdagavond kort na middernacht De Avond van de Filmmuziek uit. Ruben Nicolaï is de presentator. Liefhebbers luisteren samen naar filmmuziek die voor een orkest is geschreven.

Onder andere muziek uit Intouchables, Soldaat van Oranje, Pirates of the Carribbean, Basic Instinct, Schindler’s List, Amarcord, The Gladiator, Star Wars, Indiana Jones, The Godfather en Apocalypse Now zal ten gehore worden gebracht.

Fly

Speciale gast in de show is Lavinia Meijer, een harpiste die muziek zal spelen van Ludovico Einaudi die met zijn lied Fly de soundtrack van Intouchables verzorgde. Meijer wordt begeleid door Holland Symfonia. Dat orkest kun je kennen van de tv-serie Maestro of als vaste begeleider van Het Nationale Ballet.

BN'ers vertellen

Tijdens de avond zullen bekende Nederlanders verhalen vertellen over hun lievelingsfilmmuziek. Zo vertelt zangeres Wende Snijders over haar lievelingsfilm Amarcord en Joram Lürsen over Soldaat van Oranje: "Na die film wilde ik filmregisseur worden". Cabaratier Jan Jaap van der Wal vindt de soundtrack van Forrest Gump geweldig en Alexander Klöpping is van mening dat de muziek van Pirates of the Carribbean ‘de vetste filmscore van de afgelopen tien jaar’ is.

Pauw en Witteman

Pauw en Witteman, dat voorafgaand aan De Avond van de Filmmuziek wordt uitgezonden, zal voor een groot deel in het teken staan van filmmuziek.

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson wordt vaak muziek gebruikt van Hans Zimmer, die ook muziek schreef voor Pirates of the Carribbean. In 2011 werd zijn muziek voor de film The Rock gebruikt bij het intro van Expeditie Robinson.

Meer over