De Avondetappe gaat door met Mart Smeets

4 April 2013 09:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In de zomer keert Mart Smeets toch terug bij het NOS-programma De Avondetappe. Het Tour de France-programma gaat vooral over 'liegen, bedriegen en vals spelen', aldus de presentator.

Het was nog maar de vraag of het programma wel door zou gaan, De NOS en Mart Smeets twijfelden. Nu hebben beide partijen er toch nog een seizoen aan vastgeplakt. “Ik heb meteen na de Spelen in Londen tegen de NOS gezegd dat ik er nog graag een seizoen aan zou vastplakken, maar dat grote lijf van me moet ook willen. Dag in dag uit zo’n programma maken heeft iets bijzonders, maar het is ook topsport. Ik voel me gelukkig goed, dus why not?“ 

Andere invulling van De Avondetappe

De presentator denkt dat het programma na alle dopingschandalen wel een andere vorm zal krijgen. "Ik ben me ervan bewust dat we nu met een gewaarschuwde sport te maken hebben. Het zal minder vrijblijvend zijn. De onderwerpen zullen meer zijn toegespitst op hoe wij nu naar het wielrennen kijken. Je kunt je ogen niet sluiten voor wat er is gebeurd”, vertelt Smeets in het AD.

De NOS gaat door met De Avondetappe

De presentator zal ook dit jaar weer worden bijgestaan door wielerexperts Thijs Zonneveld, Edwin Winkels en Bert Wagendorp. De NOS had eigenlijk vorig jaar willen stoppen met het programma, maar kwam daar later weer op terug. “We zullen qua toon en invulling nóg dichter bij de sport blijven. Overigens benaderden we het wielrennen al heel anders dan zo’n vijf à tien jaar geleden. De Avondetappe gaat allang niet meer puur over de romantiek van het wielrennen", aldus de omroep. Vanaf 29 juni is Mart Smeets weer te zien in De Avondetappe.

Meer over