De beste tv tot het einde van de wereld

Vandaag is het 21 december en volgens de Maya's het einde van de wereld. Maar niemand weet hoe laat de voorstelling precies begint. Wanneer De Ondergang op zich laat wachten, dan zet je natuurlijk wel de tv aan om de tijd te doden. 

National Geographic is de zender waar alle complotdenkers, doomsday preppers en ondergangsfilosofen van de wereld op afstemmen. Al weken gaat het er over bijna niets anders dan over De Ondergang. Maar er is meer te zien vandaag, ook op andere zenders. Dit zijn de 5 opmerkelijkste tv-programma's om de tijd te doden. Want als de Apocalyps op zich laat wachten, dan wil je natuurlijk wel wat te doen hebben. 

5. The 12 Disasters of Christmas - 22.40 uur op SyFy

Gek genoeg wordt het special effects-spektakel The Day After Tomorrow vandaag niet uitgezonden, dus dan maar The 12 Disasters of Christmas kijken. Dit is zo'n slechte science fiction-film, dat het bijna weer leuk wordt. Blijkt dat de Maya's toch gelijk hadden, maar gelukkig kan een tiener de wereld redden. De special effects zijn niet best, maar ach, er is toch niets dat het echte werk kan evenaren.

4. Evacuatie Earth - 20.00 uur op National Geographic

Het mag dan wel De Ondergang zijn, voor een deel van de mensheid is er nog hoop. Dit kunnen we ook nog altijd doen: vertrekken van de aarde. Met computeranimaties laten experts zien hoe 250.000 mensen gered kunnen worden.

3. Maya Underworld - 19.00 uur op National Geographic

De Maya's voorspelden het al, hoewel hun eigen beschaving meer dan 1.000 jaar geleden onaangekondigd verdween. Reporter Diego Buñuel gaat diep om het geheim tot op de bodem uit te zoeken. 

2. Doomsday Preppers - 3.00 uur op National Geographic

Dit is wat andere mensen gedaan hebben om zich voor te bereiden op Het Einde der Tijden: trainen, heel veel spullen kopen en schuilplaatsen bouwen. Let op: van deze doomsday preppers wordt niemand vrolijk.

1. Big Bang Theory - 19.10 & 19.35 uur op Veronica

Stel je neemt de Ondergang van de Wereld toch niet al te serieus, dan zijn twee afleveringen van de populaire sitcom The Big Bang Theory verreweg het beste tijdverdrijf. Lachen voor iedereen die ondertussen wel klaar is met al die einde-van-de-wereld-grappen op Facebook en Twitter. In de eerste uitzending gaan de jongens met de trein naar San Francisco voor een symposium van Dr. George Smoot. In de tweede wil Penny haar eigen bedrijf oprichten dat haarspeldjes maakt. 

Reageren