De blauwe ogen van Terence Hill

De naam Mario Girotti zal geen bellen doen rinkelen, Terence Hill daarentegen werpt menig dertig-plusser stante pede terug naar zijn jeugd.

Terence is natuurlijk de blonde helft van het duo Bud Spencer en Terence Hill, die een hele reeks slecht nagesynchroniseerde doldwaze Italiaanse westerns maakten (De Vier Vuisten op Safari, Vier Vuisten de Lucht in, De Vier Vuisten Hebben Tropenkolder enz.). In die films draaide het niet om het plot, maar vooral om de slapstick vechtscènes.

Mooie charmeur
Terence Hill was de mooie charmeur met de geprononceerde kaaklijn en de felblauwe ogen terwijl Spencer de dommekracht was. Terence (toen nog Mario) was in Italië al een filmster op zijn twaalfde. Zijn nieuwe naam kreeg hij pas op zijn achtentwintigste toen zijn filmmaatschappij een internationale carrière voor hem in het verschiet zag.

Ode
Hij koos de naam uit een lijst met twintig namen. Toen hij Bud Spencer (pseudoniem van Carlo Pedersoli) in 1967 ontmoette kon de vruchtbare samenwerking beginnen. Toch is de beste film die Terence ooit maakte er eentje zonder Bud. My Name is Nobody (1973) is een ode van Sergio Leone aan de western.

Favoriet
Terence speelt de hoofdrol naast western-legende Henry Fonda. Beide heren hebben My Name is Nobody later betiteld als hun favoriete film. De samenwerking met Bud Spencer zou duren tot 1994. Daarna gingen de heren hun eigen weg.

Op dit moment
Bud (79) zit sinds een paar jaar in de Italiaanse politiek voor Forza Italia, de partij van Silvio Berlusconi. De zeventigjarige Terence is nog steeds acteur. Zijn nieuwe film, The man who rode in the dark, draait sinds vorige maand in de Italiaanse bioscopen.

Reageren