De Borgia-familie is terug op Nederland 2

Het historische kostuumdrama The Borgias is terug met een tweede seizoen. De Nederlandse schone Lotte Verbeek maakt ook weer haar opwachting.

Vorig jaar maakten we kennis met Rodrigo Borgia, alias paus Alexander VI, en zijn groep minnaressen. Vanavond start het tweede seizoen van The Borgias. In de vijftiende eeuw was paus Alexander VI één van de machtigste personen ter wereld. Zijn heerschappij werd de donkerste periode uit de kerkelijke geschiedenis. De naam Rodrigo Borgia staat garant voor geweld, corruptie en seks.

Genoeg vijanden

In het tweede seizoen van The Borgias krijgt Rodrigo (gespeeld door Jeremy Irons) weer veel vijanden op zich af. Zo trekt de Franse koning Charles plunderend door Italië. Maar ook het liefdesleven van de paus blijft niet buiten schot. Daar vraagt hij ook wel een beetje om, met de drie vrouwen in zijn leven: Vanozza, Giulia en Vittoria. Bijna geweigerd.

Lotte Verbeek in The Borgias

De Nederlandse actrice Lotte Verbeek speelt Giulia Farnese. Een droomrol, maar de manier waarop ze die kreeg, was niet zo spectaculair. Omdat de makers de serie in Europa opnemen, was een Europese actrice belastingtechnisch voordeliger en dus kreeg het grote talent voorrang. Maar op het moment dat ze werd gevraagd voor de rol, speelde ze nog in een theaterstuk, als enige actrice.

„Het voelde heel corrupt. Ik heb op het punt gestaan te bedanken voor mijn rol in The Borgias, omdat het een gewetenskwestie werd. Het was de moeilijkste keuze uit mijn carrière, misschien zelfs van mijn leven”, aldus de actrice in de JAN.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen geeft paus Alexander VI een groot heidens themafeest voor de inwoners van Rome. Hij laat zichzelf natuurlijk niet onbetuigd. Giulia ontdekt dat hij een nieuwe minnares heeft.

Reageren