De broer van Jimi in Broers en Zussen

Ben je als broer of zus van een beroemdheden gezegend of juist gedoemd? In de eerste aflevering van de 4-delige reeks Broers en Zussen laat Leon Hendrix zien dat ‘ broer zijn van Jimi’ een lucratieve business is.

Pas op zijn vijftigste pakte Leon voor het eerst van zijn leven een gitaar op. Niet omdat hij daar zin in had, maar omdat de geest van Jimi hem daar naar eigen zeggen toe opriep. Jimi Hendrix werd al bij leven beschouwd als beste rockgitarist aller tijden en voor velen is hij dat nu, 43 jaar na zijn dood, nog steeds. Tegenwoordig verdient Leon Hendrix zijn geld door op te treden als 'broer van'. Zo goed als Jimi is hij bij lange na niet, maar het is zoals een bandlid tegen hem zegt: 'Dat hoeft ook niet. Je bent een Hendrix, dat is genoeg.'

Nalatenschap

Voor Leon is het 'broer zijn' een dagtaak. Altijd en overal willen mensen iets van hem: een handtekening, een zoen, of soms een zakelijke deal. Klagen over al die aandacht doet Leon graag, maar feit is wel dat hij zijn hele bestaan te danken heeft aan de naam en nalatenschap van zijn broer.

Komende afleveringen

Dat niet iedereen het een zegen vindt om een beroemdheid in het gezin te hebben, bewijzen de komende afleveringen van Broers en Zussen. Daarin spreken de makers met George Obama (broer van Barack), Vanessa Branson (broer van Richard) en Stella Parton (zus van Dolly).

Reageren