De co-assistent vanuit Afrika

De co-assistent gaat over de grens. Na drie succesvolle seizoenen (de derde reeks afleveringen wordt komend najaar uitgezonden) vindt Elin Dekkers (Hanna Verboom) het tijd om in het Afrikaanse Kenia haar kennis van de medische wetenschap in de praktijk te brengen.

Dit doet ze niet haar eentje. Naast Elin reizen ook dokter Verstraeten (Thom Hoffman), Marjolein (Sytske van der Ster) en nieuwkomer Rob de Ruiter (Tibor Lukacs is vanaf het derde seizoen in de serie te zien) af naar het Afrikaanse continent. De avonturen van Elin & co in Kenia zijn in het najaar van 2010 bij Net 5 te zien.

Hanna's idee
Het Afrikaanse uitstapje van De co-assistent is een initiatief van Hanna Verboom en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij goede doelenorganisatie AMREF Flying Doctors. Hanna heeft in haar jeugd een tijdje in Afrika gewoond en draagt dit continent nog steeds een warm hart toe. De speciale verhaallijn in het vierde seizoen van de serie is dan ook haar idee geweest.

Oeganda
Hanna is vorig jaar voor AMREF Flying Doctors afgereisd naar Oeganda om daar de effecten van klimaatverandering op gezondheid te bekijken. Daarnaast heeft de actrice een eigen humanitaire non-profitorganisatie in het leven geroepen: Stichting Cheruto, die ook zijn oorsprong heeft in Kenia.

Onbekend
Wat Elin en haar collega's precies in Kenia gaan meemaken, is nog niet bekendgemaakt, maar zodra wij daar meer over weten, horen jullie natuurlijk meer!

Extra:
-->
Meer lezen over deze serie: De co-assistent programmapagina.
--> Meer nationaal en internationaal TV Nieuws vind je onder Artikelen.

Reageren