De comeback Menno Buch redelijk bekeken

Zondagavond keerde presentator Menno Buch terug op tv, met een programma waarin hij Nederlandse gevangenissen van binnen laat zien.

Buch in de Bajes vloeit voort uit het vrijwilligerswerk dat de presentator al jaren doet in de gevangenis. Er keken zondagavond 850.000 mensen naar zijn realityprogramma. Geen groot succes, ook minder dan wat RTL 4 gemiddeld doet, maar toch ook weer niet slecht. RTL 4 is ijzersterk op de vrijdag- en zaterdagavonden, maar worstelt regelmatig met de zondagavond. Al moet gezegd worden: sinds Linda de Mol terug is met de Postcode Loterij Miljoenenjacht staat er ook op de zondagavond een trekker van de eerste orde (gisteren 1,7 miljoen kijkers).

Sport

Verder werd er veel naar sport gekeken op zondag: de Marathon Rotterdam trok 735.000 kijkers, de Amstel Gold Race 1,1 miljoen kijkers en Studio Sport Eredivisie een mooie 2,5 miljoen kijkers.

Peter R. de Vries

Omdat de uitzending van Peter R. de Vries Misdaadjournalist door de rechter werd getorpedeerd, vertoonde SBS 6 zondagavond niet de opnames van de huurmoord die werd voorkomen. Naar de herhaling die wel werd uitgezonden keken toch nog 805.000 mensen. 

Top 5 kijkcijfers zondag

1. Het Journaal 20.00 uur (Ned 1) - 2.6 miljoen
2. Studio Sport Eredivisie (Ned 1) - 2,5 miljoen
3. De Reunie (Ned 1) - 2 miljoen
4. Postcode Loterij Miljoenen Jacht (RTL 4) - 1,7 miljoen
5. TV Show (Ned 1) -  1,5 miljoen

Reageren