De doodzieke jongeren van het nieuwe seizoen Over Mijn Lijk

Het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers. Hij deed het programma al in 2006 en 2008, waarna Yvon Jaspers het in 2010 van hem overnam.

In de BNN-serie volgen we de levens van vijf jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte. Ondanks hun aandoeningen, proberen ze tóch alles uit het leven te halen.

Geen happy end
Lodiers neemt in het vierde seizoen een kijkje in de levens van Marieke (37), Ronald (32), Amber (18), Mehtap (14) en Jip (23). Alle kandidaten bevinden zich in de laatste fase van hun leven.

Wenslijst
Zo heeft Marieke eierstokkanker en is ze bezig met een zogenoemde ‘Bucket List’ van dingen die ze graag nog wil doen voor het te laat is. Ronald lijdt aan darmkanker en wil de laatste jaren besteden aan zijn 2-jarige dochtertje. Bij Amber is asbestkanker geconstateerd en ze vindt steun in de liedjes van Nick en Simon.

Hopen op een wonder
De 14-jarige Mehtap heeft al jaren een dwarslaesie, maar probeert toch een zo normaal mogelijk leven te leiden. Jip krijgt in 2008 te horen dat hij botkanker in zijn pols heeft. Om hem te helpen gaan vrienden en kennissen voor hem mediteren in de hoop een wonder te verrichten.

Najaar
Over Mijn Lijk begint op 16 augustus met een wekelijkse uitzending bij BNN op Nederland 1.

Reageren