De dromendokter

In het nieuwe driedelige KRO-programma De dromendokter storten Anita Witzier en Bas Klinkhamer zich op de betekenis van dromen.

"We vragen mensen op straat naar hun dromen en geven ze de mogelijkheid om deze voor te leggen aan een dromendokter", vertelt Anita.

'Wake-up call terwijl je slaapt'
Ze gaat verder: "Daarnaast besteden we aandacht aan voorspellende dromen. Er zijn mensen die in hun slaap visioenen hebben gehad over grote rampen, zoals de vliegramp in Tenerife. Andere mensen hebben thematische dromen, die telkens terugkomen. Iedereen geeft daar zijn eigen invulling aan, maar de dromendokter legt uit wat ze echt betekenen en hoe je ze kunt gebruiken in je leven."

"Het is opmerkelijk wat er soms uitkomt. Totaal iets anders dan je verwacht. Niet iedere droom heeft een betekenis, maar als hij je raakt – en dat voel je zelf maar al te goed – moet je er naar luisteren. Iets in je onderbewustzijn wil naar boven. Het zou een teken kunnen zijn dat je bepaalde dingen anders moet aanpakken. Het is eigenlijk een ‘wake up call’ terwijl je slaapt."

Reageren