De echte Pim uit Keyzer & De Boer!

De rol van advocaat Pim is grotendeels gebaseerd op een echte advocaat, namelijk mr. Nico Meijering, die ook meewerkt aan de serie. Hoe 'echt' is Keyzer en De Boer eigenlijk?

“Wat ik herken is de strijd, met name tegen de overheid”, aldus Nice. “Veel advocaten zeggen 'Ik sta volledig achter mijn cliënt'; ik zeg altijd: 'Ik sta vòòr mijn cliënt', namelijk om hem te beschermen tegen de overheid. Dat zie je ook terug in Pim, want die is ook vaak verontwaardigd over wat de overheid allemaal flikt.”

Uitlaatklep
Volgens Nico gebruiken de meeste advocaten de serie ook als een soort uitlaatklep. “We schrijven veel frustraties van ons af door dingen die ons dwars zitten in beeld te brengen. Dingen die rechters doen, dingen die het openbaar ministerie doet.”

Prutsers
“We hoeden ons er wel voor om de advocaten neer te zetten als helden en de rest als een stelletje prutsers. Wij winnen niet alleen, wij verliezen heus ook wel eens een zaak. Je hebt natuurlijk wel je beperkingen; het is onmogelijk om binnen een aflevering van 43 minuten volkomen realistisch te zijn: sommige dagen zijn echt retesaai, andere zijn superspannend.”

Niet romantisch
En zo romantisch als in de serie wordt het in werkelijkheid ook al niet: “Dat gezoen met secretaresses, dat is niet de realiteit. Of als het dat wel is, dan heb ik dat dus helemaal gemist! Wij proberen het altijd juist wat minder dramatisch te maken, want wij vinden ons werk al spannend genoeg.”

Reageren