De fabeltjeskrant komt terug bij RTL

Het is jeugdsentiment én het kan een nieuwe jeugdsensatie worden: RTL 8 brengt het roemruchte jeugdprogramma De fabeltjeskrant terug op televisie.

Vanaf 23 december kunnen jonge kijkers en hun ouders weer iedere dag genieten van Meneer De Uil en alle andere dieren uit het dierenbos, en de avonturen die ze meemaken.

Fabels
De verhaallijnen uit De fabeltjeskrant zijn gebaseerd op echte fabels, die bijna 350 jaar geleden zijn geschreven als 'echte' fabelen. Vanaf 1968 werden deze fabelen gebruikt als inspiratie voor De fabeltjeskrant.

Meneer De Uil
Jarenlang las Meneer De Uil iedere avond om 19.00 uur een nieuw fabeltje voor uit zijn krant. Een eerste reeks van het jeugdprogramma liep tot 1973. Daarna verdween het een tijd van de buis, tot het in 1985 weer terugkwam. Toen liep het programma tot 1992. In totaal zijn er zo'n 1680 afleveringen gemaakt.

Snaveltjes
RTL zendt een selectie van herhalingen uit, dus zo kan heel Nederland dus weer gaan genieten van Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Bor de Wolf, Meneer de Raaf, de Gebroeders Bever en de rest.

Om met de woorden van Meneer De Uil te spreken: "Oogjes dicht, en snaveltjes toe!"

Reageren