De Gelukkige Huisvrouw op RTL 5

Vanavond zendt RTL 5 De Gelukkige Huisvrouw uit met Nederlands trots Carice van Houten. Maar pas op! Voor vrouwen die in verwachting zijn is de film geen aanrader!

De tragikomedie uit 2010, gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen, gaat over Lea Meijer (Carice van Houten). Haar gelukkige huwelijk met Harry (Waldemar Torenstra) is voorbij na een bevalling waarbij alles misgaat wat mis kan gaan. Ze krijgt een postnatale depressie en belandt in een inrichting. De film van Antoinette Beumer was destijds een kassucces.

Carice van Houten

Carice van Houten (36) bewees na Zwartboek en Komt een Vrouw bij de Dokter nog eens dat emotioneel zware rollen haar uitstekend liggen en dat ze niet voor niets geldt als Nederlands beste actrice. Ze omschreef Lea als ‘een grofgebekte vrouw met een klein hartje en een zekere ongecontroleerdheid’. Waldemar Torenstra is later op de avond (22.35, RTL 5) ook te zien in Zomerhitte, met echtgenote Sophie Hilbrand. Zij hebben inmiddels een dochter en een zoon. Hoewel hij blij is met zijn kroost noemde Waldemar het krijgen van kinderen in een interview een ‘traumatische ervaring’: „Je raakt volledig in paniek wanneer je erachter komt dat het leven niet meer om jou draait.”

Reageren