De Gemene Deler: ‘Nieuwe’ quiz op SBS 6

De vooravond van SBS 6 gaat op de schop. 

Zo is vanaf vanavond elke werkdag De Gemene Deler te zien. In De Gemene Deler spelen kandidaten niet alleen tegen, maar ook juist met elkaar. 

De Gemene Deler was in 2008 al op RTL 4 te zien. In eerste instantie lijkt De Gemene Deler op een normale multiplechoicequiz, maar niets is wat het lijkt in De Gemene Deler. Drie kandidaten proberen in De Gemene Deler zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden, vervolgens moeten ze er in De Gemene Deler met zijn drieën uit komen wie welk gedeelte van het geld krijgt. Er moet in De Gemene Deler unaniem beslist worden wie welk deel krijgt, anders krijgt niemand iets in De Gemene Deler.

De Gemene Deler: elke seconde telt

De kandidaten van De Gemene Deler krijgen elk vijftien seconden om de anderen te overtuigen waarom de speler recht denkt te hebben op welk deel van het geld. Als daarna geen overeenstemming is bereikt over de verdeling, gaat de klok (100 seconden) in De Gemene Deler lopen en tikt ook het geld weg. Elke seconde in De Gemene Deler kost dan dus geld. De Gemene Deler kent geen presentatie maar alleen een stem die de regie van de quiz overigens wel strak in handen houdt. 

De Gemene Deler, vanaf maandag 20 augustus elke werkdag 20.00 sbs 6

Reageren