De Gouden Kooi in een notendop

Het grote aftellen is begonnen. De 'miljonairs' van De gouden kooi zijn niet langer oneindig gevangen in luxe. Op 22 mei komt er een eind aan het cameracircus en wordt duidelijk wie er met een miljoen euro naar huis gaat.

De vele scheldpartijen, achterbakse acties en seksuele escapades voor de camera vielen niet bij iedereen in de smaak. Toch volgen dagelijks gemiddeld 400.000 mensen het wel en wee van de vijf bewoners en hun gasten. Hoe gaan de bewoners de eindstrijd in?

Jaap:
Vooral in de eerste paar maanden was student Jaap de grootste treiteraar in het huis. Niet voor niets kreeg hij de bijnaam 'terror Jaap'. Nu lijkt de grote beer wat rustiger geworden, al bekokstooft hij wel plannetjes met bondgenoot Huub. Op het naderende einde van de Kooi reageerde hij eerst teleurgesteld. "Ik was er kapot van. Maar daarna kreeg ik allemaal kansen te horen die mij na 22 mei opwachten en nu zie ik er de leuke kant wel van in. Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar jullie zijn in ieder geval nog niet van me af!" Zijn kansen om met een miljoen naar huis te gaan, schat hij hoog in. "Eén op vier. Claire gaat sowieso niet winnen, het is wachten tot ze wordt weggestemd."

Huub:
Telefoonverkoper Huub is verslaafd aan vrouwen. Eerst had hij een relatie met ex-bewoonster Lieke, hij liet meerdere keren zijn ex-vriendin langskomen en probeerde daarna Claire aan de haak te slaan. Dat lukte. Zelfs toen hij voor haar neus een ingehuurde callgirl alle hoeken van de douchecabine liet zien, bleef Claire nog aan zijn zijde. Ondertussen zijn de twee getrouwd, maar of Huub echt veranderd is blijft een groot vraagteken. Huub: "Ik vind het een ramp dat het programma stopt, maar het gevoel is tweeledig. Ik voel ook wel opluchting dat de druk er straks af is en dat ik niet meer steeds bekeken word door al die camera’s." Huub is ervan overtuigd dat hij gaat winnen. "Ik ben in alle opzichten beter dan de rest."

Claire:
Claire kwam als laatste in het huis en moest vechten voor een plek. De andere bewoners maken het haar ook niet makkelijk. Ze vinden haar naïef, vooral wat Huub betreft. Hij is dan wel met haar in het huwelijk getreden, maar is zijn liefde oprecht? Claire trekt zich weinig aan van de kritiek en doet gewoon haar eigen ding. Ze vindt het heel jammer dat de show gaat stoppen, maar is het niet met de anderen eens dat ze minder kans maakt om te winnen. "Ik zit er dan misschien het kortst in, maar ik maak net zoveel kans als de rest."

Brian:
IT-consultant Brian heeft nogal eens problemen met zijn zelfbeheersing, maar probeert dat op een goede manier te gebruiken bij zijn bokslessen. Hij is gek op zijn vriendin Amanda, maar het is niet altijd koek en ei tussen de twee. Regelmatig ligt het stel in de clinch, waarna ze elkaar weer huilend in de armen vallen. Brian is van mening dat hij het meeste recht heeft op het geld. "Ik ben de enige die er vanaf het begin in zit. Op 22 mei precies 623 dagen. De villa zou voor mij vier maanden later vrijkomen (de bewoners zouden pas na twee jaar kans maken op het huis, red.), dus veel mensen gunnen het mij het meest."

Amanda:
Amanda werd gevraagd voor de kooi toen haar vriendin Nena het huis uit werd gezet. De 20-jarige kledingverkoopster heeft er al met meerdere mannen het bed gedeeld, maar is de laatste tien maanden gelukkig met Brian. Ze heeft een dubbel gevoel over de finale. "Ik hou van het huis en de mensen hier. Dit is echt mijn thuis geworden. Maar aan de andere kant heb ik mijn moeder al veertien maanden niet gezien en heb ik heel veel zin om haar weer een knuffel te geven."

Reageren