De gouden kooi komt terug!

Voor iedereen die niet kan wachten op een vervolg van De gouden kooi is er goed nieuws! Komende maand worden namelijk audities gehouden om, vanaf september, het hele omstreden experiment nog een keer dunnetjes over te doen. "Het enige waar de programmabaas van RTL5, Remko van Westerloo en ik nu over praten, is het programmabudget. Maar ik heb goede hoop dat wij daar uitkomen", aldus John de Mol in De Telegraaf.

Als je naar de cijfers kijkt zou RTL ook gek zijn om de deuren van De gouden kooi voorgoed te sluiten. Want met één miljoen kijkers tijdens de halve finale en een gemiddeld kijkpercentage van 55 procent bij jongeren tussen dertien en negentien jaar doet het omstreden realityprogramma het eigenlijk hartstikke goed.

Geslaagd
John beschouwt het programma, dat in het prille begin nog diep in de problemen zat door tegenvallende kijkcijfers, dan ook als zeer geslaagd. En dan moet je natuurlijk doorgaan.

Zomerstop
Mocht de Gooische villa in september opnieuw haar deuren openen, dan wordt de realitysoap wel héél anders. "In de toekomst denk ik aan een zomerstop, waarin de bewoners gewoon in juli en augustus naar huis mogen. In de zomer willen de adverteerders hun geld liever rond sport zetten", legt John uit. De villa blijft natuurlijk wel hetzelfde, want daar maken de huidige kandidaten al geen kans meer op. Wij hopen natuurlijk dat ze weer de meest kleurrijke personages op weten te snorren die elkaar het leven zuur te gaan maken!

Reageren