De grote finale van The Voice of Holland – Vooruitblik

14 december 2012 14:22 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond is de bloedstollende finale van The Voice. Leona, Johannes, Floortje en Ivar zetten alles op alles om de talentenjacht te winnen, maar wie gaat er met de winst vandoor?

Vanaf half negen zetten Leona Philippo, Johannes Rypma, Floortje Smit en Ivar Oosterloo studio 24 op z’n kop voor de beslissing van The Voice Of Holland. En ze komen niet alleen: Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en Winston Gerschtanowitz praten de avond weer aan elkaar en daarnaast heeft de show een aantal gastoptredens in petto. 

Loreen & Racoon 

Als eerste treedt Eurovisie Songfestival-winnares Loreen op, die de sfeer neerzet met Euphoria en daarbij hulp krijgt van Leona en Floortje. Loreen brak zelf ooit door in de Zweedse Idols en weet dus hoe het voelt om in de finale van een talentenjacht te staan. Wanneer zij ruimte maakt voor een band van eigen bodem, Racoon, komen Johannes en Ivar en actie. Na de twee acts is de toon gezet en kan de show pas echt beginnen. En die heeft een aantal veranderingen in petto.

Deskundige Jury 

De belangrijkste daarvan is dat de jury vanavond geen rapportcijfers meer uitdeelt, maar in plaats daarvan alleen een deskundig advies geeft. De uitslag ligt dus volledig in handen van het publiek, wat betekent dat de publieksfavorieten de beste kans maken. Om tot een volledig juryoordeel te komen zijn de rode stoelen alvast omgedraaid, waardoor Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Nick & Simon en Roel van Velzen vrij zicht hebben.

Singles 

Daarnaast zingen alle finalisten tijdens de show hun eigen single. Voor Johannes betekent dat When The Lady Smiles van de Hollandse rockband Golden Earring. Floortje zingt Every Breath You Take van The Police en Ivar laat de noten van de Justin Bieber-hit Baby klinken. Ten slotte brengt Leona een ode aan Bob Marleys Could You Be Loved.

En de winnaar is…

Wie zich de nieuwe ‘Voice Of Holland’ mag noemen staat nog helemaal open, maar voorspellingsfreaks hebben speculatiemateriaal genoeg. Zo kreeg Johannes vorige week maar liefst 80% van de stemmen, waarmee hij zijn concurrent in ver achter zich liet. Zijn fans zien hem dan ook als absolute favoriet, hoewel de jury niet altijd te spreken was over zijn zangkwaliteiten. Leona won in de halve finale van gedoodverfde winnaar Sandra en draagt nu de last van winnaar vanTeam Trijntje op haar schouders. De jury spreekt al weken jubelend over Floortje, dus zij mag ook zeker niet vergeten worden. Ivar had veel pech tijdens zijn Voice-avontuur en wist het uiteindelijk toch tot de finale te schoppen. Maar de geschiedenis leert dat ook de underdog soms verrassend uit de hoek kan komen…

Meer over